Mitä opin kun lähdin tavoittelemaan lapsuuteni unelmia?

Pienenä tiesin tarkkaan mitä elämältä tahdoin. Kaksikymppisenä olisin naimisissa kauniin naisen kanssa ja meillä olisi lapsia. Mutta perhe-elämä olisi vain sivujuonne.

Minä olisin nimittäin Wolverine. Kynnet, kroppa ja kaikki.

Sen lisäksi olisin ratkaissut Rubikin kuution. Se olisi ollut verraten helppoa, koska olisin huippuälykkäiden seuran Mensan jäsen.

Muistelin lapsuuttani. Listasin kaikki mieleeni pulpahtaneet unelmat ja jäin pohtimaan millaista voisi olla saavuttaa jokin lapsuuden haave?

Minä, Wolverine.

Koemielessä päätin ryhtyä tavoittelemaan listalle päätyneitä unelmia. Operaatio Lapsuuden unelmien metsästys käynnistyi.

Perhe. Kaunis vaimo: on. Lapset: on. Vaikka mitään ei tarvinnut tehdä, tuli hämmentävän hyvä fiilis siitä, että jokin lapsuuden unelma oli jo täyttynyt. Millaistakohan olisi nähdä vaivaa unelman saavuttamisen eteen?

Wolverine. Kävin katsomassa kyseisen elokuvan ja luin paksun sarjakuvakirjan sankarini alkuperästä. Eläydyin unelmaani siinä määrin, etten enää edes halunnut olla Wolverine, sillä supersankarin elämä vaikuttaa olevan supervaikeaa. Nyt näin vaivaa, mutta en saavuttanut unelmaani. Vaivannäkö tuntui silti hirmu hyvältä. Outoa. Jatkoin operaatiota.

Rubikin kuutio. Eräs ratkaisumalli lupasi, ettei minun tarvinnut opetella pitkiä ratkaisusarjoja. Olin myyty. Muutama minuutti illassa, vaihe kerrallaan, kuutio eteni ja parin kuukauden kuluttua lopulta ratkesi. Ihmeellistä miten unohtunut haave on jatkanut elämäänsä muistini kätköissä. Ja vielä ihmeellisempää oli yhdistää ajatukset ”tätä olen vuosikymmenet halunnut” ja ”tässä se nyt on”.

Mensan jäsenyys. Selvitin testin luonteen, tein pari pikatestiä ja kävin Mensan virallisessa älykkyystestissä. Ei minusta jäsentä tullut, mutta testi oli silti kokemisen arvoinen. Opin sen tuloksien verran lisää itsestäni (olkoonkin että testi oli hurjan abstrakti). Mutta ennen kaikkea, se oli mielettömän hauskaa!

Operaatio oli menestys! Opin paljon itsestäni ja unelmistani:

  • Lapsuuteni unelmat eivät katoa.
  • Unelmat kannattaa toteuttaa kunnolla.
  • Ne saattavat olla hupsuja, niiden tavoittelu vielä hullumpaa, mutta hauskaa se on varmasti!
  • Unelman saavuttaminen on mahdollista vasta kun sen kirjaa ylös.
  • Unelman saavuttaminen tuntuu järjettömän hyvältä.
  • Jotakin unelmaa ei ehkä kannata tai edes voi saavuttaa. Se on kuitenkin hyvä käsitellä, sillä jo sen ymmärtämisestä tulee huikea fiilis.
  • Unelmien tavoittelu muokkaa ajattelua ja siitä tulee helposti tapa.

Kaikkia unelmiani en edellä käsitellyt. Esimerkiksi yksi listaamaton unelmani oli ”loputtomat peli-illat”. Kuten Wolverine-haaveilu, sekin on käytännössä mahdoton, mutta unelman näkeminen paperilla auttoi muokkaamaan siitä realistisen version.

Seuraava tavoitteeni taas on tehdä piparkakkutalo. Ei sinänsä mitään ihmeellistä, mutta minulle ihmeellisen siitä tekee ajatus ”hei, itse asiassa olen aina halunnut tehdä sellaisen”.

Unelmien toteuttamisen hyve alkaa pienestä. Kirjaimellisesti. Mistä sinä unelmoit pienenä? Toteuta se.