The Economistin päätoimittaja: Jumala voi hyvin

Alkuviikon kirjoituksessa Ηeidi Rοberts totesi terapiaesimerkkien kautta mm. etteivät uskonnollisuus ja hengellisyys ole katoamassa. Globaalisti tilanne on itse asiassa päinvastoin. Tästä on puhuttu myös muualla.

”God is doing well”, toteaa John Micklethwait, The Economist -lehden päätoimittaja. Paitsi Australiassa ja Länsi-Eurooppaan, joiden asenteet helposti yleistetään etenkin eurooppalaisessa mediassa maailmanlaajuisiksi. Suurimmassa osassa Amerikkaa, Aasiaa ja muuta maailmaa kristinusko voi hyvin ja kasvaa jatkuvasti.

”In most of the other areas of the world, religion is doing very well, and very much following the American model. If you want a brilliant example of that, . . . go to China. It has close to 100 million Christians now, compared to 70 million members of the Communist Party.”

Religion not declining [MercatorNet]

3 thoughts on “The Economistin päätoimittaja: Jumala voi hyvin

  1. Mitä tämä uskontohömppä tällä sivustolla yrittää viestittää?

  2. Elämme globalisoituneessa maailmassa, jossa johtajilta ja ekonomisteilta vaaditaan terävää ja herkkää uskontolukutaitoa. Tässä valossa en yhtään ihmettele, jos John Micklethwait, The Economistin päätoimittaja, haluaa pitää lukijansa perillä myös hengellisistä trendeistä. The Economist ei laiminlyö ihmisyyden moni-ulotteisuutta, kuten ei hyvejohtajuusmallikaan.

  3. Kiitos kysymyksestä, Kaisa! Ja kiitti vastauksesta, Jason!

    Itse tulkitsen Kaisan kommentin yleisemmäksi kritiiksi. Vastaisin tämän kyseisen linkin julkaisijana siihen mielelläni, mutta kysymys on sen verran moniosainen ja lavea, etten valitettavasti saa siitä kunnolla otetta. Esim. mikä osa uskonnollisuudesta on hömppää, vai onko sitä kaikki täällä oleva, vai onko kaikki uskonnollisuus kaikkialla? 🙂

    Mutta jotta en täysin vastuutani väistäisi, vastaan nyt jotain. Tämä mainittu ”uskontohömppä” yrittää viestittää tällä sivustolla sitä mitä kaikki muukin tällä sivustolla oleva, ollen mielestämme tärkeä osa ihmisyyttä, luonnetta, johtajuutta. Emme tietoisesti halua missään nimessä ärsyttää ketään, mutta samaan aikaan haluamme olla rehellisiä itsellemme käyttäen asioista sanoja jotka koemme mahdollisimman oikeiksi.

    Kiitos kommentista, Kaisa! Se kuvastaa todennäköisesti monen lukijan (tuhansien lukijoiden joukosta löytyy väistämättä sielunveljiä ja -siskoja) ajatuksia aiheesta. Toivottavasti saimme edes vähän vastattua kysymykseesi.

Comments are closed.