Pikkujouluopas

Pikkujoulusesonki on korkeimmillaan. Juhlissa unohdetaan hetkeksi kaikki murheet ja työtaakat. Se on hyvästä. Mutta saako se tapahtua hinnalla millä hyvänsä?

Kesän lopussa luin artikkelin pikkujouluista Talouselämä-lehdestä (28/2011, s. 51). Artikkeli kertoi, miten voi järjestää onnistuneet pikkujoulut: on mm. tärkeä valita sopiva teema ja ohjelma, paikka varsinkin pitää varata hyvissä ajoin ja myös mahdolliseen esiintyjään kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin, jos haluaa välttää ”ei oota”.

Nuo kaikki ovat tärkeitä asioita. Niillä työnantaja voi varmistaa, että kekkereistä tulee hauskat sellaiset. Mutta onko tässä kaikki? Entäs työntekijä? Mitä hän voi tehdä edesauttaakseen, että pikkujoulut onnistuvat?

Kerron sinulle vinkin: Hillitse itsesi.

Itsehillinnän puute on usein suurin este eri hankkeiden ja varsinkin yhdessäolon onnistumiselle. Kuinka moni pomo on esimerkiksi menettänyt kasvonsa ja arvovaltansa nimenomaan, koska ei osannut hillitä itseään?

Moni. Ehkä muutama tapaus tulee heti mieleen.

Kuinka usein työkaverit ja esimiehet unohtavat arvokkuutensa juuri pikkujouluissa?

Myös moni. Ehkä taas tulee muutama tapaus mieleen.

Henkilö, joka ei osaa hillitä itseään, sekoittaa ilon ja onnellisuuden tavoittelun hetkelliseen nautintoon. Usein hän hakeutuu nautintoon hinnalla millä hyvänsä, ja myös usein hän joutuu maksamaan siitä suuren hinnan.

Lyhytnäköinen nautinnon hakeminen ei kanna kauas.

Tee pikkujouluista hauskat välttämällä tylsiä seurauksia:

  1. Ajattele juhlien aikana puolisoasi (ota hänet mukaan, jos saat!) ja lapsiasi.
  2. Mene omalla autolla.
  3. Älä syö itseäsi täyteen. Usko pois: saat enemmän irti. Ehkä silloin huomaat, että onnellisuus löytyy jakamisesta eikä ahmimisesta.
  4. Järjestä seuraavalle aamulle tärkeä tapaaminen.
  5. Tee pikkujouluista suuret: ajattele muiden hauskanpitoa äläkä vain omaasi.

Pidä hauskat pikkujoulut!