Kaunis, viisas ja stressitön sinä 5 minuutissa

Olipa lipevä otsikko. Noita näkee iltiksessä. Ja naistenlehdissä.

Onko iltalehtien lukijoihin tai naisiin vetoavassa otsikossa jotain vikaa?

Haa! Tämä on siis naistenblogi?

Sekin. Ja Suomen suosituin paternalismiblogi ja paljon muuta.

Tosi hauskaa. Mutta tuo otsikko?

En valehtele! Paitsi tuon stressin osalta. Vaikka liika stressi tappaa, niin täysin stressitön olo ei ole tavoiteltavaa. Stressistä on hyötyä, mutta nyt ei puhuta siitä.

Mistä sitten?

Yhdestä tavasta hallita omaa aikaa, omaa stressiä. Hyvinvointi kasvuun ja sitä rataa. Se on viisautta.

Näitä on kuule nähty…

Niin on. Ja nähdään tämän jälkeenkin. Mutta saanko nyt näyttää sen artikkelin?

Näytä. Nopeasti. Mulla on kiire.

Ihanko tosi? No nyt lykästi. Artikkeli on nimittäin aika lyhyt:

Älä tee mitään. Viiteen minuuttiin. Joka päivä viikon ajan.

Se oli siinä. Aika hyvä, eikö!

Ei lainkaan töitä viiteen minuuttiin? Sen sijaan kävelyä toimistossa, venyttelyä, kesken olevan kirjan lukemista tai muuta kivaa?

Ei. Älä tee mitään. Istu äläkä tee mitään. Kaikki mainitsemasi ovat tosi hyviä keinoja lisätä hyvinvointia, mutta tämä on erikseen. Älä tee mitään.

Aivot tarvitsevat lepoa.

Kaikista siistein juttu täystauossa on se, että juuri silloin hahmottomilta tuntuvat ajatuspalaset alkavat loksahdella paikoilleen. Kunnon lepoa tarvitaan, edes vähän, mutta useimmat meistä tykittävät työpäivän täysillä ilman kunnon taukoja ja palaavat zombina kotiin.

Kyllä minä olen läsnä lapsilleni.

Etkä ole. Sinä olet zombi. Paitsi sunnuntai-illan viimeiset kolme tuntia, kun olet ehtinyt ladata akkuja, mutta sekin virta kuluu heti maanantaina ihan vain valittamiseen, aivan niin kuin maanantai olisi adjektiivi.

Entä sitten? Itse kopioit kahden minuutin taukosivuston idean!

Tarkoitat varmaan donothingfor2minutes.com:a? Keskimäärin tuolla sivustolla viivytään muuten alle minuutti. Hauskaa, eikö? Mutta ei, en kopioinut tuolta. Kopioin sen toisaalta.

Tämä on kuitenkin kymmenkertaisesti haastavampi temppu. Tämä on haaste, johon harva tarttuu ja josta vielä harvempi selviää. Tämä on suurten mestarien, kauniiden ja viisaiden, niiden stressittömien, päivittäinen tapa.

Älä tee mitään.

Jos ajatteluttaa, niin ajattele kevyesti.

Tauko auttaa kaikkeen, niinkö? Kuulostaa turhan helpolta.

Kaikista tehokkain tauko on keskellä pahinta kiirettä, juuri silloin kun se tuntuu mahdottomalta. Kokeile aamupäivällä ennen lounasta.

Elämä on hektistä ja niin olet sinäkin. Kokeile edes yksi päivä, yksi viisiminuuttinen, ja jos ei vaikuta mitenkään, niin anna olla.

Tuon viisi minuuttia seison vaikka päälläni.

Kyllä, kyllä, koska olet tottunut siihen. Sitähän sinä teet koko työpäivän. Mutta nyt et saa tehdä mitään. Se on vaikeaa, lähes mahdotonta, koska et ole koskaan tehnyt niin.

Sinussa on kuitenkin potentiaalia mihin vain, ja saatat hyvinkin selvitä yhdestä päivästä. Haaste on kuitenkin viikoksi, etkä luultavasti kestä loppuun saakka.

Sehän nähdään!

Hienoa! Jos selviät, minulla on jatkohaaste, joka tekee sinusta vielä kauniimman, vielä viisaamman ja vielä stressittömämmän. Sekä paljon muuta hyvää!

Mutta sen kerron vain, jos läpäiset ensimmäisen haasteen.

3 thoughts on “Kaunis, viisas ja stressitön sinä 5 minuutissa

  1. ”Me olemme tottuneet kovin toisenlaiseen ajatustyöhön. Olimme sitten luokkahuoneessa tai työpaikalla, uskomme, että paras tapa oppia tai ratkaista ongelmia, on lähestyä niitä analyyttisesti. Pilkkoa isot ongelmat pieniksi ongelmiksi, etsiä niitä yhdistäviä tekijöitä ja järjestellä ne uudella tavalla –järjestelmällisesti, analyyttisesti ja uutterasti kohti ratkaisua ponnistellen. Mutta entäpä jos suuret filosofit olivat suuria juuri siksi, etteivät he koskaan ajatelleet näin? Ehkä he olivat suuria siksi, että he antoivat aivojensa syvien, tiedostamattomien osien tehdä ajattelutyön puolestaan?”

    http://www.hs.fi/kotimaa/Seiniin+tuijottelun+jalo+taito/a1305557925768

Comments are closed.