Suomen henkinen kaksipuoluejärjestelmä

Hyvejohtajuuden toimitus on saanut käsiinsä viestejä hakukoneiden selän takaa, internetin alimmista kerroksista. Tekstin on allekirjoittanut vanhempi demoni nimeltä Pora, jonka tehtäviin kuuluu neuvoa nuorempaa pirua Malia kääntämään Suomessa hyvä pahaksi ja paha hyväksi.

Rakas Mali,

Muistatko kun painotin sinulle, ettei tuolla nuoruutesi Suursodalla ollut niin kovin suurta merkitystä silloisen tehtäväsi kannalta? Se oli totta – mutta kuten jo arvaatkin, vain osittain. Tuohon aikaan se oli juuri sen verran kuin sinun tarvitsi tietää. Mutta nyt kun johdat kokonaisen maaorganisaation armontorjuntaa, ihmisten yhteisten asioiden täytyy tulla sinun huomiosi piiriin. Sota ja sen veretön versio politiikka kuuluvat näihin.

Koska Suomi elää maallisen rauhan aikaa, tarkastelen jälkimmäistä.

Suomalaisessa kahdeksan sosiaalidemokraattipuolueen diskurssissa keittämämme sivistynyt poliitikko ja erityisesti sellaiseksi pyrkivä muistaa halveksia Yhdysvaltojen kaksipuoluejärjestelmää. Siinä mustavalkoiset vastakkainasettelut jylläävät ja halpa retoriikka jyrää asiaperustelut. Amerikka on älykkään ihmisen mielessä yhteiskunta, jonka kehitys on hypännyt barbariasta sivistyksen yli suoraan rappioon.

Ja jos vaikkapa Britanniassa onkin samankaltainen systeemi, niin eurooppalaisena järjestelmänä se on kuitenkin olemuksellisesti eri asia, koska vanhalla mantereella ei yksinkertaisesti ole enää olemassa niin alkukantaisia värejä kuin musta ja valkoinen. Suomen hyvinvointivaltiomuodon nykyiset eduskuntapuolueetkin edustavat siksi kaikkia harmaan raikkaita eri sävyjä.

Tämä on harmillista, sillä kaksi valtapuoluetta todella tarjoaisi poikkeuksellisen runsaan ja loputtoman iloisen leikkikentän keinotekoisille vastakkainasetteluille, opposition uhripääoman kerjuulle ja epäolennaisista kvasiskandaaleista kirkuville laatujulkaisuille. Samaan päämäärään pääsy useamman puolueen kanssa on vaatinut meiltä hiukan enemmän työtä.

Opastan sinut tämän taidon saloihin, jotta vuosituhantinen riidankylvön dynastiamme pysyisi valtaistuimellaan.

Kaksipuoluejärjestelmä on vain nimi. Voit soveltaa sen etuja lähes jokaiseen poliittiseen keskusteluun, vaikka puolueita olisikin useampi kappale. Tavoitteena on näet synnyttää henkinen kaksipuoluejärjestelmä, joka torpedoi kaiken hyvän, jonka kulloisenkin keskustelun vastapuoli on saanut tai voisi saada aikaan. Kun hyödynnät vastakkainasetteluiden paljastamia puolueiden sisäisiä jakolinjoja, minkä tahansa riidan osapuolien määrä moninkertaistuu.

Tällä tavalla voit tunaroiduttaa lukuisia asioita, jotka alkuperäisessä tarkoituksessaan toimisivat Vihollisen hyväksi. Seuraavat esimerkit valaisevat asiaa.

Tiedustelijamme taloustieteilijöiden parissa on kertonut, että on meille haitaksi yritysten antaa tehdä vapaasti joitakin asioita. Tästä seuraa loogisesti, että on meille eduksi antaa yritysten tehdä joitakin toisia asioita. Luontaiset monopolit – muun muassa poliisin toiminta – kuuluvat jälkimmäiseen joukkoon.

Suuntaa siis vankkumattoman markkinatalouden kannattajan tarmo aloittamaan yövartijavaltion kehitys lainvartijoista, kuten muualla maailmassa on jo keksitty tehdä. Jatka yksityistämistä sitten vankiloihin, armeijaan ja oikeuslaitokseen. Pahuuden esto on varma bisnes, sillä tähän asti ei maailma ole vielä ollut liian turvallinen.

Samaan aikaan pidä maltillisen ja vähemmän maltillisen vasemmiston rintama yhtenäisenä sorron yössä, jottei läänintaiteilijoiden ja muiden yhteiskunnan tukipilarien määrärahoja leikattaisi. Tämän yhdistelmän tavalliselle ihmiselle aiheuttama raskas verotaakka ja verojen tuottama olematon vastine on monen kelpo kapinan siemen.

Näin tehdään laillisia mafioita ja valtion väkivaltamonopoli murtuu vähitellen heimosodaksi, jos hyvin käy, kuten kävi Rooman imperiumin kaltaiselle yksittäistapaukselle. Suuri oli tämä esi-isiemme uroteko, olkoot he ikuisesti kunnioitetut.

Taide, lähimmäisenrakkaus ja lastenkasvatus kaipaa mielestäni sen sijaan lisää kasvotonta ja vastikkeetonta, kehityksen jähmettämiseen tähtäävää verotukea. Missä tarvitaan rakkautta, lämpöä ja turvaa, perusta sinne kunnallisia lapsivarastoja, joissa virkamiehet jakavat jakamattoman huomionsa pyyteettömästi joka toinen torstai klo 14-16 ja kerran viikossa puhelinajalla. Missä tarvitaan innokkutta, visioita ja luovuutta, jaa siltarumpupolitikoinnille ja puoluesympatioille otollisia valtiollisia apurahoja.

Alatko hahmottaa, mitä ajan takaa? Politiikka voi näet oikeissa käsissä kuin vasemmissakin olla tavoitteemme kannalta hyödyllinen väline, eikä hallituskokoonpanoilla monestikaan ole kumileimasinta painavampaa merkitystä.

Pakko pehmeissä ja vapaus kovissa asioissa tasoittakoon tietä hämmennykselle pyhissä asioissa!

Hellä setäsi,

Pora

Toimitus: Poran edellinen pirullinen kirje on luettavissa täällä: Pahejohtajuus on Perkeleestä. Kirjeet toimitukselle on välittänyt Miikka Niiranen, diplomi-insinööri ja verkkokouluttaja.