Vain yksi video riittää paljastamaan Trumpin pahuuden

Netissä on lähipäivinä pyörinyt video, jossa on listattu 24 asiaa, jotka Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on sanonut tekevänsä paremmin kuin kukaan muu maailmassa. Valittuja paloja: ”Kukaan ei kohtele vammaisia yhtä hyvin kuin minä”, ”Kukaan ei ole minua parempi puolustusasioissa”, ”Kukaan ei rakasta Raamattua enemmän kuin minä” ja ”Kukaan ei kunnioita naisia enemmän kuin minä”.

Maailman mahtavimman valtion johtaja on siis todistetusti sanonut tuhansien ihmisten ja miljoonien tv-katsojien edessä olevansa paras näissä 24 asiassa. Jos listaa jatkaisi, se kasvaisi vielä paljon 24:stä.

Continue reading

Kaameat Kaameat pomot

Kaameat pomot (Horrible Bosses, 2011) oli kaameaa katsottavaa.

Oletko joskus joutunut työskentelemään ärsyttävien henkilöiden kanssa tai pahimmillaan heidän alaisuudessaan? Veikkaan, että hyvin monilla on kokemusta siitä, kun esimies ei ole paikkansa arvoinen. Joku ahdistelee rivouksilla, toinen on laiska eikä välitä alaisistaan, kolmas orjapiiskuri ja narsisti. Näistä henkilöistä ja heidän vaikutuksestaan alaisiinsa saisi varmasti aikaan hyvän elokuvan: draamaa, huumoria ja ärsyttäviä tyyppejä.

Tämä elokuva ei kuitenkaan ole se elokuva. Continue reading

Olipa kerran konsultti

Kun kirjoittaja kertoi isälleen olevansa konsutti, hän sai kuulla, että nehän juuri aiheuttivat koko 1990-luvun laman. Mummo taas kertoi, että eräs hänen ystävättärensä tytärkin on hyviä leipiä edustava ”konsulentti”. Kun Jarkko yritti kertoa enemmän HP:sta, mummo tunnisti yrityksen hyvistä kastikkeista.

Kirjoitin aiemmin huonosta johtamisesta. Ajattelin seuraavaksi kirjoittaa huonosta konsultoinnista. Tätä kirjoittaessa tarinasta tuli pitkä. Ensimmäisessä osassa kerron oman tarinani konsulttina ja konsulttien ostajana. Toisessa osassa jaan kokemukseni huonoista ja hyvistä konsulteista sekä analysoin hieman, mistä mahdolliset rajoitteet kenties tulevat. Continue reading