Esimiestyön ajatushautomot – case Järvenpää

Järvenpään kaupungin ajatushautomoihin ovat tervetulleita kaikki kaupungin esimiehet. Järvenpään henkilöstökoulutuksen asiantuntija kertoo, miten ajatushautomot toimivat käytännössä – ja mitä hyötyä niistä on ollut. Hyvejohtajuus rakentaa siltaa arvojen ja toiminnan välille.

Järvenpään kaupungissa on ollut noin vuoden verran käytössä muun esimiehille suunnatun osaamisen kehittämistoiminnan ohella keskusteluun ja vertaisoppimiseen perustuva kehittämismuoto, ajatushautomotoiminta. Ajatushautomot kokoontuvat avoimina keskusteluryhminä, joihin ovat tervetulleita kaikki kaupungin esimiehet.

Continue reading

Erinomaisuus, mitä varten?

Miksi tavoitella erinomaisuutta? Erinomaisuuden tavoittelu kuulostaa monien korvissa itsekeskeiseltä, myös silloin kun sitä tavoitellaan hyveiden kautta. Tämä kirjoitus pyrkii tarjoamaan uuden näkökulman vanhaan kysymykseen.

Olen johtajuusalan kouluttaja. Koulutustilaisuuksissa toistan usein sitä, että johtajuus on yhtä kuin erinomaisuus.

Ajatusta pidetään yleensä kiehtovana. Mutta silloin tällöin joku kysyy yksinkertaisen ja pahan kysymyksen: Miksi pitäisi olla erinomainen? Aina olen selvinnyt kysymyksestä. Mutta vasta hiljattain löysin vastauksen, joka tyydyttää minua täysin. Continue reading