Colin Powell: 18 ohjetta johtajuudesta

Colin Powellilla on asiaa: jenkkinuoriso pitää saada raiteilleen. Powellin 18 kohdan ohjeistus johtajuuteen onkin erinomaista luettavaa ikään katsomatta.

Lesson 8: ”Organization doesn’t really accomplish anything. Plans don’t accomplish anything, either. Theories of management don’t much matter. Endeavors succeed or fail because of the people involved. Only by attracting the best people will you accomplish great deeds.”

Lessons in Leadership by Colin Powell [Superfactory]
(Kiitokset Timolle linkistä)

Vain itseään johtava voi johtaa muita

Lukuisat henkilöstöjohtajat ottavat kantaa itsensä johtamiseen, johtajuuteen. Artikkeli on muutaman vuoden vanha, mutta aihe ei vanhene. Johtajuus vaatii itsetarkastelun kykyä.

”Henkilöstöjohtamisesta, leadershipista on puhuttu jo vuosia. ”Silti käytännössä se on helposti jäänyt taka-alalle”, Wärtsilän henkilöstöjohtaja Christian Andersson sanoo.”

Koulutus: Kova paikka on paras koulu [Talouselämä]

Kauppisen manageri ja liideri

Liideri ilman manageriaalista osaamista on kuin yhdellä pultilla laivan kanteen kiinnitetty tykki. […] Managerin siis on kasvettava myös liideriksi.

Tero J. Kauppinen käsittelee ”blogissaan” managerointia ja liidausta — ja kuinka nämä kaksi käsitettä lähestyvät kansainvälisillä foorumeilla toisiaan, lopulta päätyäkseen termiin, joka jo suomeksi on olemassa: johtaminen.

Johtamisen pää ja häntä [Leader’s Blog]

(Photo credit: dbking)