Miten saan sen, mitä tarvitsen?

Entä kun rohkeat tavoitteet on asetettu ja tahdonvoimalla niitä kohti kilvoiteltu vuodesta toiseen, mutta elämä ei menekään kuin Strömsössä? Vuodenvaihde nosti väistämättä mieleen tavoitteita ja tahtotiloja. Ehkä selkeitä, suuria ja rohkeita, ehkä tällä kertaa hillittyjä, pieniä parannuksia.

Tavoitteet ovat kuin houkutteleva eväspaketti, joka saa lapset viis veisaamaan luontoretkestä, kunhan vain saisi jo avata ne eväät! Aikuisten elämän eväspaketti ehtii menettää tuoreutensa ja usein kokonaan kadota kunkin vuoden mittaisen retken aikana.

Continue reading

Johtajuus loistavan suorituskyvyn taustalla

Harvard Business Schoolin professori Michael Beer nostaa esiin yhden syyn miksi huippusuorituksia ja -tuloksia saavuttavat yritykset ovat niin harvassa: nykyinen johtajuus on este, ei yritystä eteenpäin ajava voima.

Q: ”If HCHP firms are desirable, why are there so few? What are some of the ’undiscussible’ fault lines you have identified?”

A: ”Poor leadership and management stands in the way. These may arise because of ineffective leaders and flawed values, but they can also develop when historic leadership and management practices no longer align with newly emerging circumstances.”

High Commitment, High Performance Management [Harvard Business School]