Suomi selvittää arvojen vaikutusta hyvinvointiin

Ministeritrio Matti Vanhanen, Jyrki Katainen ja Stefan Wallin ovat tilanneet filosofi Pekka Himaselta selvityksen Suomen henkisen kulttuurin kehityksestä 2010-luvulla.

Toimeksiannon mukaan selvityksessä on pohdittava, ”kuinka henkinen kulttuuri ja arvomaailma voivat vaikuttaa voimavarana siihen, että Suomi voi laaja-alaisesti hyvin ja täyttää tehtävänsä myös 2010-luvun maailmassa”.

Pekka Himanen tekee valtiolle selvityksen kulttuurin tulevaisuudesta [HS.fi]

[Päivitys: Selvitys on nyt valmistunut. Ministerit innostuivat.]

2 thoughts on “Suomi selvittää arvojen vaikutusta hyvinvointiin

  1. Tämä voi olla hyväkin juttu, mutta toivottavasti ei tehdä sitä virhettä, että uskotaan taiteeseen sijoittamisen jotenkin taianomaisesti kasvattavan Suomen henkistä ja kulttuurista pääomaa tai jotekin automaattisesti vahvistavan arvopohjaa. On nimittäin sijoitettava hyvään taiteeseen, sellaiseen, joka tukee hyveissä kasvamista ja hidastaa paheiden juurtumista. On olemassa taidemuotoja, jotka ovat pikemminkin turmiollisia kuin rakentavia – osa ongelmaa, ei ratkaisua. Kaikki eivät tätä uskomusta kuitenkaan jaa, vaan pitätävät taiteita arvovapaina.

  2. Joo, tuo taide oli vähän villi kortti tuolla. Nykyään kun taiteen tarkoitukseksi käsitetään enemminkin ”herättää keskustelua ja ajatuksia”, kuin esim. edistää hyvää ja kaunista.

Comments are closed.