Hyvän mielen voimasanat (ts. miten onni löytyy?)

Hyvä ystäväni kävi seminaarissa, josta matkaan tarttui Suomen Mielenterveysseuran esite ”Hyvän mielen voimasanat”. Peruskauraa tai huippunerokkaita, luet ajatuksen kanssa tai ilman, miten näihin suhtautuukin, ne ovat hyviä sanoja, hyvän mielen sanoja.

Huomaathan, että vaikka seuraavat eivät suoraan puhu onnesta, niin onnellisuus on, myös tutkimusten mukaan, pitkälti alla mainittuja asioita.

1. Arvosta itseäsi

Opettele kuuntelemaan tunteitasi ja tarpeitasi. Hyväksy itsesi sellaisena kuin olet.

2. Pidä yhteyttä ystäviin

Nauru on ilmainen ilo ja jaettuna sen voima moninkertaistuu. Ystävät ovat tärkeä tuki myös silloin, kun elämä koettelee.

3. Puhu ja kuuntele

Ihmissuhteita pitää hoitaa. Parhaiten se onnistuu, kun opettelet keskustelemaan sinua kiinnostavista asioista.

4. Opi uutta

Ole kiinnostunut ihmisistä, asioista, elämästä.

5. Huolehdi jaksamisestasi

Löydä oma tapasi liikkua ja tee siitä tapa. Kiireinen elämänrytmi tarvitsee vastainokseen myös lepoa ja riittävästi unta.

6. Pyydä tarvittaessa apua

Kun elämä koettelee ja tuntuu, ettet selviydy yksin tai edes ystävien tuella, älä epäröi hakea ammattilaisen apua. Mitä aikaisemmin ongelmiin puututaan, sitä pienemmäksi ongelmat jäävät.

7. Löydä elämänilo

Nauti arjen pienistä hetkistä. Yritä Löytää elämääsi jotakin myönteistä myös huonoina päivinä.

8. Innostu uudesta

Niin kauan kun innostut uudesta, tunnet eläväsi ja oppivasi. Jos pidät molemmat jalat tiukasti maassa, et voi ottaa askeltakaan.

9. Anna ja pyydä anteeksi

Anteeksiantaminen on yksi mahtavimmista parannuskeinoista. Pyydä anteeksi, jos olet loukannut toista. Anna anteeksi myös itsellesi. Virheiden tekeminen on elämään, kenenkään ei tarvitse olla täydellinen.

10. Pidä kiinni unelmistasi

Haaveet tekevät hyvää sielulle. Jos sinun tekee mieli toteuttaa hassu päähänpisto, tee se nyt, sillä toista sopivaa hetkeä ei ehkä tule.

Tiedät mitä onnellisuus on. Tiedät erinomaisia keinoja sen saavuttamiseksi. Mikä sinua pidättelee? 🙂

7 thoughts on “Hyvän mielen voimasanat (ts. miten onni löytyy?)

Comments are closed.