Raha ja omaisuus

Alla olevien aforismien, mietelauseiden lisäksi selaa myös artikkeleitamme aiheesta ”raha”.


Raha, rikkaus ja omaisuus

Irtautumisella ei ole mitään tekemistä sen kanssa, olemmeko rikkaita vai köyhiä. Irtautuminen on hengen ominaisuus. Sitä voidaan harjoittaa myös kaikessa yltäkylläisyydessä.

— Alexandre Havard

Budjetoinnin tarkoituksena ei ole päättää, ’miten paljon kukin toiminto saa rahaa’. Budjentointi on keino päättää, mitkä alueet … ansaitsevat kaiken mahdollisen rahoituksen ja mitä alueita ei tulisi rahoittaa lainkaan.

— Jim Collins

Olemme rikkaita vain sen perusteella mitä annamme toisille, ja köyhiä sen perusteella mitä kiellämme toisilta.

— Anne-Sophie Swetchine

Ajattele, mitä sinulla on, mieluummin kuin sitä, mitä sinulta puuttuu. Seulo omistamistasi asioista parhaat ja punnitse miten hanakasti olisit etsinyt niitä, elleivät ne jo olisi sinulla.

— Marcus Aurelius

Se on onnellinen, joka ei sure sitä mitä häneltä puuttuu, vaan iloitsee siitä mitä hänellä on.

— Demokritos

Hammassärkyä poteva luulee, että kaikki tervehampaiset ovat onnellisia. Saman erehdyksen tekee köyhä rikasta ajatellessaan.

— Bernard Shaw

Mikä tappaa eniten poliitikkoja maailmassa? Vaikka vallankahvasta pidetään kiinni hautaan asti, vastaus ei ole vanhuus. Kyse on sisäisestä salamurhaajasta: vääränlaisesta kiintymyksestä rahaan, valtaan, maineeseen ja seksiin, jotka itsessään ovat hyviä asioita.

— Jason Lepojärvi

Poliitikon suhde neljään perushyvään: rahaan, valtaan, maineeseen ja seksiin (nautintoihin). Jos poliitikon kiintymys näihin vääristyy, hän on hyvää vauhtia matkalla kohti kunniatonta loppua.

— Jason Lepojärvi

Joidenkin mielestä yksityisasiat eivät kuulu politiikkaan. Itse en ole koskaan tällaista logiikkaa ymmärtänyt. Kaksoiselämä kaatuu sisäiseen mahdottomuuteensa… Poliitikko, joka ei saa seksiviettiään kuriin, antaa itsestään epäluotettavan ja epästabiilin kuvan.

— Jason Lepojärvi

Jos rahanhimo on politiikan yleisin kompastuskivi, vallanhimo on politiikan ominaisin kompastuskivi. Mitä tarkoitan tällä? Sitä, että erityisesti poliitikot joutuvat kamppailemaan vallanhalun myrkkyä vastaan. Se vaivaa manikyristiä vähemmän. Se vaivaa opettajaa enemmän kuin manikyristiä.

— Jason Lepojärvi

Rahan-, nautinnon- ja vallanhimoa ei voi paeta jättäytymällä pois yhteiskunnallisista tehtävistä. Ne ovat yleisinhimillisiä haasteita, jotka jokaisen täytyy kohdata.

— Jason Lepojärvi

Harjoittamalla hyveitä poliitikko voi rokottaa itsensä poliitikon yleisimpiä kuolinsyitä vastaan.

— Jason Lepojärvi

On parasta elää niin, että nauttii kaikesta hyvästä, muttei ole mistään riippuvainen. Ei rahasta, ei seksistä, ei maineesta, ei vallasta.

— Jason Lepojärvi

’A man who, in pursuit of goodness, fears not the loss of money, reputation, power or pleasure, is invincible.’ Hyvepoliitikko on pelottava vastus. Häntä kun ei voi lahjoa tai pelotella millään.

— Jason Lepojärvi

Minun intohimonani on ollut rakentaa kestävä yritys, jossa ihmisiä motivoidaan tekemään erinomaisia tuotteita. Kaikki muu oli toissijaista. Totta kai oli hienoa tehdä voittoa, koska juuri se antoi mahdollisuuden tehdä hyviä tuotteita. Mutta motiivin lähde olivat tuotteet, eivät voitot. Sculley käänsi nämä prioriteetit toisin päin niin, että tavoitteena oli tienata rahaa. Ero voi vaikuttaa pieneltä, mutta lopulta se merkitsee kaikkea. Se ratkaisee, millaisia ihmisiä palkkaat, ketkä saavat ylennyksiä, mistä palavereissa puhutaan.

— Steve Jobs

Suurin hyvä, minkä voit tehdä toiselle, ei suinkaan ole rikkauksien jakaminen hänen kanssaan. Se on hänen omien rikkauksiensa paljastaminen hänelle itselleen.

— Benjamin Disraeli

Saiturin raha, joka tuo mukanaan pahoinvointia, raadantaa, sokaistumista ja unettomuutta, ei ole rahaa. Se on sydämen sairaus. Ei ahneus sammu rahasta eikä jano suolavedestä.

— Intialainen sananlasku

En tee elokuvia vain ansaitakseni lisää rahaa. Teen rahaa, jotta voisin tehdä lisää elokuvia.

— Walt Disney

Mikään ei riitä sille, jolle riittävä on liian vähän.

— Epikuros

Aina kuulee sanottavan, ettei raha tee onnelliseksi. Mutta alitajuisesti ajattelin silti, että valtava rikastuminen tekisi minut kuitenkin edes vähän onnellisemmaksi. Niin ei kyllä käynyt.

— Googlen kehittäjä Sergey Brin

Tunnettuus haihtuu, suosio on sattumaa ja rikkaudet katoavat. Vain yksi kestää: luonne.

— Horace Greeley

Rikkaus on hyvä kotiapulainen mutta huono rakastajatar.

— Filosofi Francis Bacon

Köyhä ei ole se jolla on vähän vaan se joka toivoo enemmän.

— Seneca (4-65 jKr.)

Raha ei ole tehnyt vielä ketään rikkaaksi.

— Seneca (4-65 jKr.)

Useimmat meistä pyrkivät turvaamaan sen, että lähtiessään täältä menettävät mahdollisimman paljon.

— Jarmo Somppi

Ihmisen rikkauden osoittaa se, mitä kaikkea vailla hän voi olla.

— Henry David Thoreau

Ihmisen todellinen täydellisyys ei ole siinä mitä hänellä on, vaan siinä mitä hän on. Minkään ei pitäisi tehdä ihmiselle harmia kuin hän itse. Minkään ei pitäisi riistää ihmistä ollenkaan. Ihmisellä on se mitä hänessä on. Kaiken ulkopuolisen pitäisi olla merkityksetöntä.

— Kirjailija Oscar Wilde (1854-1900)

Jos omistamisessa olisi nautintoja voisimme sietää sitä mutta sen velvollisuudet tekevät siitä sietämättömän. Rikkauksien mielenkiinnon takia meidän pitää päästä siitä eroon.

— Kirjailija Oscar Wilde (1854-1900)

Jotkut asiat ovat niin kalliita että minulla ei ole niihin varaa paitsi silloin kun olen veloissa.

— Kirjailija Oscar Wilde (1854-1900)

Pidä hauskaa, tee hyvää. Raha seuraa kyllä perässä.

— Richard Branson

Ken, jota rakastetaan, on köyhä?

— Kirjailija Oscar Wilde (1854-1900)

Jos kaveri ei ole kiitollinen siitä mitä hänellä on, ei hän luultavasti tule olemaan kiitollinen siitä mitä hän tulee saamaan.

— Jalkapalloilija Frank A. Clark

Olen omin käsin raivannut tieni tyhjästä äärimmäiseen köyhyyteen.

— Koomikko Groucho Marx (1890-1977)

On väärin olettaa että hyvin rikkaat olisivat aina onnellisia.

— Miljardööri John D. Rockefeller (1839-1937)

Elä yksinkertaisesti, jotta toiset voisivat yksinkertaisesti elää.

— Mahatma Gandhi

Se mitä me teemme sillä mitä meillä on kertoo sen keitä me olemme.

— Valmentaja Vince Lombardi (1913-1970)

Jotta olisit tarpeeksi ovela ansaitsemaan kaikki ne rahat, sinun on oltava tarpeeksi typerä halutaksesi ne.

— Kirjailija G. K. Chesterton (1874-1936)

Liiketoiminta, joka tuottaa vain rahaa, on kehnoa toimintaa.

— Liikemies Henry Ford (1863-1947)

Rahalla saa kaikkea, sanotaan. Ei, se ei ole totta. Voi ostaa ruokaa, mutta ei ruokahalua; lääkettä, mutta ei terveyttä; pehmeän vuoteen, mutta ei unta; tietoa, mutta ei älyä; pintakiiltoa, mutta ei hyvinvointia; huvia, mutta ei mielihyvää; tuttuja, mutta ei ystävyyttä; palvelijoita, mutta ei uskollisuutta; harmaat hiukset, mutta ei kunniaa; rauhallisia päiviä, mutta ei rauhaa. Rahalla saa kaiken kuoren. Vaan ei sisältöä. Sitä ei rahalla saa.

— Kirjailija Arne Garborg (1851-1924)

Olemassaolokokemus on peruselämys rakkaudessa, joka kaipaa toisen pelkkää läsnäoloakin, ja jossa oma olemassaolo koetaan niin erossa kuin yhdistymisessäkin. Olemassaolokokemus ei kuitenkaan ole mahdollinen siellä, missä esiintyy halua omistaa jotakin, tarvetta saada jotain. Olemassaolokokemuksen leimaavin piirre on juuri kajoamatta jättäminen. Kaikkinainen omistamisen kaipuu verottaa tässä asiassa olemassaoloa.

— Psykiatri Viktor E. Frankl (1905-1997)

Mikä raha? Ihminen on menestynyt, jos hän nousee aamulla, menee nukkumaan illalla ja tekee siinä välissä haluamiaan asioita.

— Muusikko Bob Dylan

Ajattele kuinka onnellinen olisit, jos juuri nyt menettäisit kaiken mitä sinulla on – ja sen jälkeen saisit sen kaiken takaisin.

— Frances Rodman

Jos keskityt siihen mitä elämässäsi on, saat aina lisää. Jos keskityt siihen mitä elämässäsi ei ole, et koskaan saa tarpeeksi.

— Oprah Winfrey

Suurin syy ihmisten rahaongelmiin on siinä, että he ovat käyneet vuosia koulua, mutta eivät ole oppineet mitään rahasta. Ihmiset oppivat tekemään töitä rahan eteen, mutta eivät koskaan opi panemaan rahaa tekemään töitä heidän eteensä.

— Robert Kiyosaki

Mieluummin haluaisin pystyä arvostamaan asioita, joita en voi saada, kuin omistaa asioita, joita en pysty arvostamaan.

— Kirjailija Elbert Hubbard (1857-1915)

Tyhjät taskut eivät ole koskaan pidätelleet ketään. Vain tyhjä pää ja tyhjä sydän kykenevät siihen.

— Norman Vincent Peale

Ei ole miellyttävää omistaa mitään hyvää, ellei ole ystävää, jolle voi sitä jakaa.

— Filosofi Seneca (4-65 jKr.)

Muista, että voit aina ansaita lisää rahaa. Kun aika on käytetty, se on ikuisesti mennyttä.

— Zig Ziglar

Kun varallisuus katoaa, mitään ei katoa. Kun terveys katoaa, jotain katoaa. Kun luonne katoaa, kaikki katoaa.

— Billy Graham

Meiltä ei koskaan puutu rahaa, kun on kyse mieliteoista. Ainoastaan hyödyllisen ja välttämättömän hinnasta me marisemme.

— Kirjailija Honoré de Balzac (1799 – 1850)

Ei ole järkeä auttaa ystävää laittamalla kolikoita hänen taskuihinsa, silloin kun hänen taskunsa ovat täynnä reikiä.

— Douglas Hurd

Yllä olevien aforismien/mietelauseiden ja sitaattien/lainauksien lisäksi lue myös Hyvejohtajuus.fi-blogissa julkaistuja kirjoituksia aiheesta ”raha”.

Vastaa