Selviydy ärsyttävistä ihmisistä: 30 keinoa, joilla sinäkin sietäisit minua

Minulla ei ole vihamiehiä, mutta kaikki ystäväni vihaavat minua. Tai oikeammin, he vihaisivat, elleivät olisi niin upeita ihmisiä. Ja upeiksi heidät tekee taito käsitellä sitä vaikeaa ärsytyksen tunnetta, jonka saan heissä aikaan.

Heidän keinoihinsa palaan pian.

Jos tapaat minut ensimmäistä kertaa, ärsyyntymistä on vaikea välttää. Vaikutan näsäviisaalta ja huomionkipeältä narsistilta, joka korottaa itsensä muiden yläpuolelle ja tieten tahtoen loukkaa kaikkia piikikkäillä vitseillään. Jos tämän jälkeen jaksat silti oppia hivenen tuntemaan minua, näet pian että olen itse asiassa varsin mukava kaveri.

Jos kuitenkin edelleen tutustut minuun syvemmin, muuttuu käsityksesi jälleen ja huomaat ensivaikutelmasi olleen yllättävän tarkka. Näin se menee.

Tyylilleni uskollisena minun on kuitenkaan vaikea uskoa, että kukaan olisi minua parempi. Toisin sanoen, me kaikki olemme pohjimmiltamme ärsyttäviä.

Ei, tuo kuulosti ikävältä jopa minun korvaani. Continue reading

6 avainta erinomaisuuteen

Tony Schwartz huomasi voivansa kehittyä erinomaiseksi tenniksen pelaajaksi, vielä 58 vuoden iässä. Samat periaatteet pätevät mihin tahansa elämänalueeseen. Jos haluat erinomaiseksi, tämä on tarkistuslistasi.

”We’ve found, in our work with executives at dozens of organizations, that it’s possible to build any given skill or capacity in the same systematic way we do a muscle: push past your comfort zone, and then rest.”

Mukavuusalueelta poistuminen on tärkeää, niin on myös lepo. Six Keys to Being Excellent at Anything on ansaitusti Harvard Business Review’n blogin suosituimpia artikkeleita.

Six Keys to Being Excellent at Anything – Tony Schwartz – Harvard Business Review.

TOP10 2009: Psykoterapiaa, markkinointia ja rakkautta

Vuosi on vaihtunut. On aika listata kuluneen vuoden luetuimmat julkaisut.

Suosituimmat kirjoitukset TOP 10:

  1. Parantujan profiili
  2. Porno, puoliso ja perhe
  3. Markkinointi – hyve vai pahe?
  4. Rakkaus on…
  5. 5 vinkkiä — parasta seksiä ikinä
  6. Huono johtajuus
  7. Ystävyyden jalo taito
  8. Managerointi vs. johtajuus
  9. Nöyryys ja suurisieluisuus: vihollisia vai veljeksiä?
  10. Rakastamisen kriisi

Toivottavasti voimme jatkossakin tarjota kiinnostavia aiheita luettavaksi. Jos toivoisit jotain tiettyä (uutta tai vanhaa) aihetta käsiteltävän tänä vuonna, voit lähettää toiveesi esimerkiksi osoitteeseen toimitus@hyvejohtajuus.fi.