Sano ”Jee!” jos palkinnot ovat kivoja

Ensimmäinen palkinto ansiokkaasta kommentista on nyt jaettu! Pieni palkinto vain, mutta koska sen antaminen (ja ilmeisesti myös vastaanottaminen) olivat niin iloista puuhaa, päätimme tehdä tästä jatkuvan, epämuodollisen ja epäsäännöllisen tavan.

Jatkamme siis kommenttien palkitsemista.

Käytännössä mikä tahansa kommentti voi voittaa jotain pientä. Hauskin kommentti, lyhyin kommentti, pragmaattisin kommentti, selkeyttävin kommentti (”mikä on pragmaattinen???”), nopein kommentti, jne jne.

Tämän tavan nimi voisi olla ”kuukauden kommentti”, mutta mielestämme se olisi .. noh, vähän tylsää (kyllä, muutoksen tuulet ovat jo aistittavissa!).

Ensimmäinen palkinto jaetaankin kategoriassa PARAS TULKINTA ISRAELIN KANSAN HISTORIAAN LIITTYVÄSTÄ EPÄSELVÄSTÄ MONISELITTEISESTÄ ARTIKKELIKUVITUKSESTA. Ja palkinnon saa… Continue reading

Totuudellinen muisti

Johtajalla on hyvä muisti. Muisti (lat. memoria), jota tarkoitan, on kuitenkin paljon enemmän kuin luontainen kykymme palauttaa mieleen asioita. Vielä vähemmän se tarkoittaa ”muistitekniikoita” olla unohtamatta.

Hyvä muisti tarkoittaa ennen kaikkea ”totuudellista” muistia.

Se tarkoittaa sitä, että muistamme asiat ja tapahtumat sellaisina kuin ne ovat ja olivat, ei sellaisina kuin haluaisimme ajatella niiden olevan. Siinä missä totuudellinen ihminen puhuu totta, hyvä muisti muistaa totta.

Itsestäänselvyys?

Kuulostaako tämä itsestään selvältä asialta? Mietitäänpä.

Nuori poika, joka värittää tarinoita ja vie tämän taipumuksensa pitkälle aikuisuuteen… Aviopari, jolla on aina eriävät muistot riidan yksityiskohdista… Johtaja, jonka sokerilla kuorrutettu muistelmateos tihkuu omahyväisyyttä…

Totuudellinen muisti ei ole itsestäänselvyys! Continue reading