Mitä esimiesten olisi hyvä tietää työnohjauksesta?

Työnohjauksella ja esimiestyöllä on paljon yhteistä. Jotkut työnohjaukseen tuodut ahdistukset voisi eliminoida hyvällä yhteistyöllä ja hyvällä johtamisella.

Työnohjauksella ja esimiestyöllä on paljon yhteistä.  Työnohjaaja ja esimies kysyvät osin samantapaisia kysymyksiä ja hyödyntävät samantyyppisiä taitoja. Tavoitellaan keskeisten toimintaprosessien hahmottamista, niiden mahdollistamista sekä yksilöiden tai ryhmien toimijuuden vahvistamista.

Työnohjaaja ja esimies tutkivat kokonaiskuvan ja yksityiskohtien välistä suhdetta, yksilön ja yhteisön intressien välistä suhdetta. Työnohjaaja etsii reittiä yksilön kehittymisen ja työn muutoksen välillä – tämä voi olla myös esimiestyön haaste. Continue reading

Pitikin joutua noin surkean pomon alaiseksi…

Tuntuuko siltä, että kaikki pomosi, pomosi pomot ja ehkä työkaveritkin ovat surkeita? Olosuhteet ovat surkeat ja sinä olet niiden uhri?

”The reality is that there are no bad bosses, there are no bad breaks and there are no victims—unless you choose to become one.

Take a moment to re-read that paragraph. It’s easy enough to read, but understanding the content can take a lifetime. Give yourself an advantage and contemplate it now: what you bring to your work makes all the difference.

Richard Goldman nostaa esiin johtajuuden, joka riippuu näkökannasta. Vertaatko itseäsi muihin ja tilannettasi muiden tilanteisiin, vai otatko kaiken irti nykyhetkestä?

How You Live Matters, Not What You Do For a Living [Slow Leadership]

Maanantai-myönteisyyden mullistava merkitys

Maanantai on yleinen synkistelypäivä, jos ei muuten, niin ainakin vitsin tasolla. Mutta maanantai-inholla on syvällisempi vaikutus kuin mitä helposti tulee ajatelleeksi.

Työpaikalla maanantai-aamuna:

– ”Hyvää huomenta!”

– ”Mitä hyvää? Nyt on maanantai. Maanantaissa ei ole mitään hyvää.”

Tutun kuuloista?

Continue reading