Lue tyynesti tekstejä joita vihaat

Jokaisen meidän pitäisi lukea tekstejä, joiden kanssa on täysin eri mieltä. Ja kaiken lisäksi luku-urakassa on säilytettävä mieli tyynenä. On nimittäin hyödyllisempää tulkita vastustajan tekstejä ymmärtäen kuin päivitellen tai raivostuen.

Tapanani on lukea blogeja, joiden kanssa olen eri mieltä. Yritän lukea niitä tyynesti – ja se jos mikä on pahuksen vaikeaa.

Koetan silti löytää vihaamistani blogeista jotain, josta voisin olla samaa mieltä. Yritän ymmärtää, miksi tuo ihminen ajattelee ja tekee noin. Pyrin parhaani mukaan lukemaan tekstiä neutraalisti, en kiukkuisten linssien läpi.

Continue reading

Espoon herätys

Uusi liikehdintä valloittaa Suomenniemen. Valaistuneet opettajat otetaan vastaan pelastajina, valtion ylintä johtoa myöten. Opetuslasten joukkiot resitoivat uusia oppilauseita ja pistävät elämässään kaiken yhden kortin varaan. Tähtäimenä on taivas – tai ainakin melkein.

Salissa soi mukaansatempaava musiikki äänivallina, jota halkovat lukuisat inspiroivat ja hiotut puheenvuorot. Esiintyjiin on ripoteltu sulavasti lomittain vanhoja konkareita ja nuoria lähes ensikertalaisia. Konkarit opettavat selkeästi ja hauskasti perustotuuksia. Nuoremmat todistavat, mitä ovat tähän mennessä oppineet maailman muuttamisesta.

Continue reading

Sydämen kesä


Keski-ikäinen, pirteä nainen oli vihdoin saanut kerättyä rohkeutta toteuttaa haaveensa ja perustaa oman kaupan, ryhtyä yrittäjäksi.

Hän oli käsistään taitava ja jo vuosien ajan ystävät, sukulaiset ja työtoverit olivat kilvan kehuneet hänen upean värikkäitä, omaperäisiä käsitöitään. Työtoveri oli innostanut häntä myös miettimään turisteja, ei kannattaisi olla vaatimaton ja tyytyä vain suomalaisiin asiakkaisiin!

Niinpä nainen vihdoin viisikymmentä vuotta täytettyään irtisanoutui puuduttavista toimistotöistään ja vietti reippaan, uutteran ja innostavan kesäloman. Yrittäjäksi ryhtyminen oli suuri, jännittävä ja samalla vapauttava askel. Hän vuokrasi pienen liiketilan ja avasi myymälän. Continue reading

Collins: Kuinka menestyt 2009?

(Tämä tulee hieman myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei.) Jim Collins luottaa uuteen sukupolveen:

A general at West Point told me, ”This is the most inspired and inspiring generation to come through West Point since 1945.” I see the same thing with the young people who come to work for me. They have a sense of responsibility and service and a lack of cynicism that is remarkable and wonderful. […]  I really think we ought to just give them the keys as soon as we can. Let them run it.

Haastattelu käsittelee mm. yrittäjyyttä ja suurien asioiden tavoittelua.

Jim Collins: How to Thrive in 2009 [via The Practice of Leadership]