Hyvekesää!

Hyvejohtajuus-blogi toivottaa lukijoilleen iloista, lämmintä ja leppoisaa kesätunnelmaa sekä koskettavia kohtaamisia läheisten ja kesäisen luonnon kanssa! Sadepäivien ratoksi löydät arkistostamme oivallista luettavaa! Palaamme uusien kirjoitusten kera jälleen elokuussa.

Nouse hyveiden maailmanpyörään!

Rakas lukijamme! Aloitamme vuoden 2017 kutsumalla Sinut mukaan.

Hyveet vaikuttavat kaikkialla. Ne auttavat yhdistämään hyvin erilaisia kulttuureja, ihmisiä ja maailmankatsomuksia. Hyveitä todella tarvitaan maailmassa!

Miten hyveet ovat koskettaneet juuri Sinun arkeasi ja elämääsi? Ehkä jokin hyve on huomaamatta vaikuttanut tilanteeseen työssä, harrastuksissa, kotona tai missä tahansa arjen kohtaamisissa. Rohkeus, käytännöllinen viisaus, oikeudenmukaisuus, sinnikkyys, kärsivällisyys, rakkaus ja lempeys… jokaiselle löytyy tarvetta päivittäin.

Jaa kokemuksesi kanssamme! Continue reading

Hyve-eväin kohti syksyä – naiskipparit ruorissa!

Rakkaat hyveiden ja Hyvejohtajuusblogin ystävät! 

On tullut aika aloittaa jälleen blogijulkaisut kesätauon jälkeen. Pian on luvassa erittäin herkullista hyve-evästä arkeen! Hyvejohtajuusblogin perustajista Rakkaustohtori Jason Lepojärven näemme pian Ensitreffit alttarilla -ohjelman asiantuntijana. Aikaisemmat päätoimittajat, Sebastian Koskinen ja Samuel Salovuori, ovat pätevinä kirjoittajina ja hyvejohtajina täyttäneet kalenterinsa työmaailmassa. Ensimmäistä kertaa päätoimittajakaksikkona aloittaa nyt naiskaksikko: Pia Houni ja Isa Merikallio.  

Blogisteinamme jatkavat Tommy Hellsten, Antti Mustakallio, Jussi Ruokomäki, Ville Saarikalle, Sebastian Koskinen, Santi Martinez ja Jussi Kari. 

Päätoimittaja Pia Houni esittäytyy:  

14011769_10154051287177732_794098952_n

Olen filosofinen praktikko, jonka yhtenä intohimona on pohtia hyveitä. Toivon, että ihmiset harjoittaisivat arjessaan myötätuntoa ja edistäisivät tasa-arvoisuutta. Olen koulutukseltani teatteritaiteen tohtori ja dosentti. Olen opiskellut yliopistoissa Suomessa ja ulkomailla monia eri aineita, ja niiden yhteisvaikutus on mahdollistanut laajan osaamiskentän. Teen tutkimustyötä, opetan ja luennoin, fasilitoin ja vien filosofisia työtapoja eteenpäin erilaisille ihmisille yrityksessäni Lemoniapro:ssa. Kirjoitan myös aktiivisesti. Toteutan säännöllisesti myös taideprojekteja, kirjoitan ja käännän (kreikan kielestä) runoja sekä kuratoin näyttelyitä. Arjen voimavaroja ovat meditaatio, liikunta, koirat, luonto, taide ja intohimoiset keskustelut ihmisten kanssa.

Elokuvassa Kreikkalainen naimakauppa perheen isä heittää ylpeän kommentin: ”sano minulle mikä sana tahansa, niin minä osoitan sinulle sen tulevan kreikan kielestä”. Hyveistä voisi sanoa samaa: mikä tahansa ongelma ja elämän vino kulma saattaa löytää ratkaisunsa hyveistä. Kukapa meistä ei etsisi hyvää elämää?

Päätoimittaja Isa Merikallio esittäytyy:

IsaJussiSKuppi

Aikuistuin 80-luvun nousukauden kasvattina, jolloin kovempaa, korkeammalle ja nopeammin, oli ihannoitu ideologia opinnoissa, kilpaurheilussa ja työelämässä. Elämä yllätti monin tavoin, ja kirjoitin oppikokemuksista ensimmäisen kirjani Suorituselämästä Merkityselämään 2013 (Basam Books), jonka juuret kantavat 2009 aloittamiini johtajuusvalmennuksiin, joissa hyveet ovat ytimessä. 2010 aloitin myös Hyvejohtajuus-blogistina.

Olen opiskellut myös Pia Hounin kursseilla filosofista praktiikkaa, ja filosofian lisäksi psykologia on sydäntäni lähellä. Teen työtä yrittäjänä, konsulttina, puhujana ja coachina, niin ihmisenä ja johtajuudessa kasvun, kuin asiakasmotiivien ja strategioiden parissa. Sittemmin olen kirjoittanut kirjalle jatko-osat Vilpittömästi välinpitämätön (2014, Basam Books) ja Jaksaa, jaksaa – näkökulmia vaarallisesta kantavaan vahvuuteen (2015, Basam Books), joissa käsittelen myös hyveitä.

Vapaa-aikaani vietän espanjanvesikoira Remun, 9-vuotiaan dynamotyttäreni ja läheisten ihmisten parissa mm. SUP-melontaa opettaen ja harrastaen muunlaisen kunto- ja hyötyliikunnan lisäksi. Kohtuus kaikessa, joten syön myös paljon suklaata! Olen kantapään kautta oppinut hyveiden arvon elämässä ja työelämässä, enkä lakkaa hämmästelemästä niiden ehtymätöntä voimaa.

Johtajuus jokaisen kutsumus – ei varattu vain eliitille

Hyvejohtajuus on tarkoitettu ihmisille, jotka tahtovat elämässään toteuttaa jotain suurta. Onko olemassa mitään suurempaa kuin henkilökohtainen erinomaisuus?

Hyveet ovat mielen, tahdon ja sydämen ominaisuuksia, joista luonteen vahvuus ja persoonan tasapainoisuus löytävät lähteensä.

Nöyryys on totuudessa elämistä. Nöyryys on ihmisen rohkea kyky katsoa ja nähdä hänen todellinen metafyysinen tilansa, vahvuutensa ja heikkoutensa.— Alexandre Havard

Alexandre Havardin Hyvejohtajuus ja Suurisieluisuus nyt yhteishintaan 29,80€ (norm. 49,80€) alennuskoodilla KESÄ16! Tarjous voimassa 31.7. asti.

Tilaa kirjat itselle tai ystävälle nyt!

Tommy Hellsten kolumnistiksi Hyvejohtajuus.fi:hin

Tunnettu kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten aloittaa Hyvejohtajuus.fi:n kolumnistina. Hellstenin kirjoitukset avaavat ainutlaatuisella tavalla ihmisyyden ja johtajuuden vaikeita kysymyksiä, sanoo päätoimittaja Samuel Salovuori.

Tommy Hellsten on julkaissut yli kaksikymmentä kirjaa, kouluttanut ja ollut näkyvänä keskustelijana mediassa. Hän on myös perustanut Ihminen tavattavissa –koulutusohjelman, jonka tarkoitus on välittää pitkän uran varrella kertynyttä viisautta eteenpäin.

Kuluneena syksynä Hellsten julkaisi ensimmäiset vieraskynänsä Hyvejohtajuus.fi-sivustolla. Hänen tekstinsä pohtivat johtajien tarvetta yhteyteen ja heikkouden tunnustamiseen sekä rakkauden ja pelon välillä tehtävää valintaa. Continue reading

Havardin kirjacombo -40% 3 päivän ajan

Tasaisen kauniin kymppitonnin Facebook-tykkääjälukeman kunniaksi Providentia Oy:n kirjamyynnin pakkaus&postitus -osasto (ts. Oskar, 8, ja Isak, 5) suunnitteli ja kuvitti juhlaan sopivan kampanjan.

Alexandre Havardin kirjakombo tarjolla seuraavat 3 päivää hintaan 29,90 (norm. 49,80). Tilaa kirjat osoitteesta Providentian kirjakaupasta!

Pakkaus&postitus -osasto aikoo käyttää tilauksista saamansa provisiot leikkiensä ja luovuutensa kehittämiseen. Eli legoihin. 🙂

10 000 tykkäyksen raja ylitetty!

Se, mikä alkoi vuonna 2008 melko tuntemattomana blogina, on seitsemässä vuodessa kasvanut yhdeksi Suomen luetuimmista johtamisen ja elämänviisauden sivustoista.

Alusta asti emme ole kuitenkaan halunneet kirjoittaa vain johtamisesta, sillä johtajuusoppaita on maailman sivu. Olemme halunneet tarjota filosofialla terästettyä johtajuutta, sellaista, jossa akateemisuus avautuu käytännön ohjeiksi.

Hyvä filosofia on filosofiaa, jota voi seurata ja toteuttaa. Filosofia kasvattaa luonnetta, ja ennen kaikkea luonteesta johtajuudessa on kyse.

Continue reading

Siksi tarvitsemme hyveitä

Kaikki eivät ole johtajia, mutta jokaisen meistä tulee johtaa joskus jotakuta – ja aina itseämme. Johtajuus on tasan niin hyvää kuin se perusta, josta se kumpuaa. 

Kestävä johtajuus nousee ihmiskäsityksestä, joka ottaa huomioon hyveen, eli mielen, tahdon ja sydämen vakaan tottumuksen.

Hyveet ovat samoja kuin ne olivat tuhansia vuosia sitten. Hyveet eivät seuraa trendejä tai milloin mitäkin johtajuusoppia. Hyveet synnyttävät luottamusta – koska ne ovat ikuisia – ja luottamus on johtajuuden perusedellytys.

Hyveiden harjoittaminen kehittää luonnetta, ja luonteen kehittämisessä meillä jokaisella on loputtomasti työsarkaa. Luonnetta ei kukaan kehitä huvikseen tai siksi, että luonteen kehittäminen toisi lyhytaikaista tyydytystä tai prestiisiä elämään.

Luonnetta kehitetään, koska on pakko; muuten luonne, kuten laiminlyöty keho, ei toimi kunnolla ja se pysäyttää kasvumme ihmisinä.

Continue reading

Hyvejohtajuus.fi lomailee – palaamme elokuussa!

Blogi hiljenee hetkeksi kesätauolle. Takana on vauhdikas alkuvuosi hyveiden parissa. Kiitos teille lukijoille, että olette olleet mukana matkassa! 

Elokuussa jatkamme taas totuttuun tapaan uusien kolumnien ja vieraskynien siivittämänä kohti syksyä. Toimitukseen voit olla yhteydessä kesätauon aikanakin, jos haluat antaa palautetta, kysyä tai kommentoida. Yhteystiedot löydät yllä olevan välilehden takaa.

Iloista ja aurinkoista kesää!

Hyvejohtajuus.fi uudistuu kevään myötä!

Hyvejohtajuuden uusina päätoimittajina aloittivat 1.3. Samuel Salovuori ja Sebastian Koskinen, jotka ovat tulleet tutuiksi kolumnisteina ja vieraskynäilijöinä. Nykyiset päätoimittajat Isa Merikallio ja Antti Mustakallio jatkavat puolestaan kolumnisteina. Päätoimittajien vaihtumisen lisäksi sivusto tulee myös uudistumaan!

Uutuutena sivustolla tullaan näkemään haastatteluja. Juttusarja “Hyveiden jäljillä” esittelee tunnettujen henkilöiden näkemyksiä hyveistä ja elämästä. Sarjan aloittaa kirjailija ja filosofi Torsti Lehtinen pohtimalla viisauden luonnetta. Noin kerran kuussa ilmestyvät haastattelut tarjoavat raikkaita ajatuksia ja näkökulmia jokaisen arkeen.

Lisäksi torstaisin vieraskynien ohella tullaan lukemaan tarinoita ihmisistä, jotka ovat inspiroivalla tavalla vastanneet elämän asettamiin haasteisiin. Nämä rohkeat ja luovat esimerkit julkaistaan sarjana, jonka nimi on “Jättiläisten harteilla”. Torstaisin on tarjolla myös yhteiskunnallisesti valveutunutta pakinointia, jotta huumori voisi sävyttää matkaa kohti hyveellisempää elämää.

Continue reading

Hyvesyksyä kohti!

Rakkaat hyvejohtajuuden ystävät! Aloitamme syyskauden esittelemällä vakituiset blogistimme,  joiden kirjoituksia julkaisemme maanantaisin. Lisäksi pääsääntöisesti torstaisin saamme inspiroitua vieraskynäilijöiden teksteistä. Keskustelua julkaisujen herättämien ajatusten merkeissä käymme niin täällä blogissa kuin Facebook-sivullamme, rakentavassa hengessä.  Continue reading

Kesäistä lukemista, ole hyve!

Helle tuli heinäkuussa. Hyvejohtajuuskin siirtyy lomatauolle. Elokuussa on odotettavissa uusia kirjoituksia ja kolumnisteja!

Hyvejohtajuuden kirjoitukset ovat vuosi vuodelta suositumpia. Tässä kokoelma tämän vuoden luetuimpia tekstejä, joita voi näin kesällä nautiskella hitaasti vaikka laiturin nokassa:

Continue reading

Pelastetaan Duunit!

Hyvejohtajuus.fi:n päätoimittaja Isa Merikallio valmentaa Högfors-nimistä salolaista venttiiliyhtiötä tosielämää kuvaavassa TV-sarjassa Pelastetaan Duunit, joka esitetään YLE TV1:llä alkaen 7.1. klo 20.00. Luvassa yllättäviä käänteitä!

Dokumenttisarjassa kuvataan neljää erilaisten haasteiden kanssa kamppailevaa suomalaista yritystä. Kun tavoitteena on parantaa tulosta ja pelastaa työpaikkoja, varsin usein päädytään ennemmin tai myöhemmin hyveitä ja hyvejohtajuutta koskevien kysymysten äärelle. Onhan lopulta kyse nimenomaan ihmisistä ja siitä, miten he kokevat ja kohtaavat toisensa, niin yritysten sisällä kuin asiakastapaamisissakin. Continue reading

Hyvee joulua ja suurisieluista vuotta 2014!

Kiitos rakkaat lukijat tästä upeasta vuodesta 2013! Se on ollut kaikilla mittareilla mitattuna Hyvejohtajuus-blogin upein vuosi. Sen tekijänä olette olleet te, jotka olette seuranneet, kommentoineet ja jakaneet hyveitä tavoittelevia ja johtajuutta pohdiskelevia kirjoituksia.

Hyvejohtajuus-blogi vetäytyy nyt joulutauolle. Joulurauha jatkuu aina loppiaiseen 6.1.2014 asti, jolloin uusia kirjoituksia on taas odotettavissa.

Continue reading

Alexandre Havard Suomessa 5.12. — Tervetuloa uuden kirjan julkistamistilaisuuteen!

Alexandre Havardin uusin kirja Created for Greatness: The Power of Magnanimity ilmestyy nyt marraskuussa viimein suomeksi Suurisieluisuus: Johtajuus elämänihanteena (Providentia 2013).

Tervetuloa julkistamistilaisuuteen!

Kirjan julkkarit pidetään legendaarisessa Café Aallossa (Helsingin keskustan Akateeminen kirjakauppa, 2. krs) torstaina 5. joulukuuta kl 15.00-16.30.

Mukana itse Alexandre Havard, kirjailija-kouluttaja Isa Merikallio, liikemies Ville Saarikalle ja kansanedustaja Timo Soini. Tilaisuuden juontaa Retoriikan kesäkoulun rehtori Antti Mustakallio.

Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

Tilaa täältä ennakkoalennushintaan 19,90€ (norm. 24,90€).

Alexandre Havard:

Olen opettanut suurisieluisuutta – johtajille ominaista hyvettä – kymmenen vuoden ajan… Kokemukseni on, että suurisieluisuus herättää intohimoa aina ja kaikkialla. Olen nähnyt, kuinka ihmiset muuttuvat perustavanlaatuisesti, kun he kohtaavat tämän hyveen. Olen myös nähnyt ihmisten pakenevan luentosalista ikään kuin pelkän ajatuksen kauhistuttamina. Suurisieluisuus ei jätä ketään kylmäksi.” (s. 9)

Harvat viimeisten 300 vuoden vaikutusvaltaisimmista johtajista ovat olleet kristittyjä. Ei siksi, että kristityt olisi karkotettu yhteiskunnallisesta elämästä, vaan siksi, että he ovat itse vetäytyneet siitä. Tämä itsekastraatio on jotain täysin ällistyttävää.” (s. 19)

Alexandre Havard on Havard Virtuous Leadership Instituten perustaja. Asuttuaan Ranskassa ja Suomessa, Havard toimii nyt johtajuuuskouluttajana Moskovassa, mistä käsin hän pitää hyvejohtajuus-seminaareja ympäri maailmaa. Havardin kirja Virtuous Leadership (New York, 2007) on käännetty viidelletoista kielelle.