Tommy Hellsten kolumnistiksi Hyvejohtajuus.fi:hin

Tunnettu kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten aloittaa Hyvejohtajuus.fi:n kolumnistina. Hellstenin kirjoitukset avaavat ainutlaatuisella tavalla ihmisyyden ja johtajuuden vaikeita kysymyksiä, sanoo päätoimittaja Samuel Salovuori.

Tommy Hellsten on julkaissut yli kaksikymmentä kirjaa, kouluttanut ja ollut näkyvänä keskustelijana mediassa. Hän on myös perustanut Ihminen tavattavissa –koulutusohjelman, jonka tarkoitus on välittää pitkän uran varrella kertynyttä viisautta eteenpäin.

Kuluneena syksynä Hellsten julkaisi ensimmäiset vieraskynänsä Hyvejohtajuus.fi-sivustolla. Hänen tekstinsä pohtivat johtajien tarvetta yhteyteen ja heikkouden tunnustamiseen sekä rakkauden ja pelon välillä tehtävää valintaa. Continue reading

10 000 tykkäyksen raja ylitetty!

Se, mikä alkoi vuonna 2008 melko tuntemattomana blogina, on seitsemässä vuodessa kasvanut yhdeksi Suomen luetuimmista johtamisen ja elämänviisauden sivustoista.

Alusta asti emme ole kuitenkaan halunneet kirjoittaa vain johtamisesta, sillä johtajuusoppaita on maailman sivu. Olemme halunneet tarjota filosofialla terästettyä johtajuutta, sellaista, jossa akateemisuus avautuu käytännön ohjeiksi.

Hyvä filosofia on filosofiaa, jota voi seurata ja toteuttaa. Filosofia kasvattaa luonnetta, ja ennen kaikkea luonteesta johtajuudessa on kyse.

Continue reading

Siksi tarvitsemme hyveitä

Kaikki eivät ole johtajia, mutta jokaisen meistä tulee johtaa joskus jotakuta – ja aina itseämme. Johtajuus on tasan niin hyvää kuin se perusta, josta se kumpuaa. 

Kestävä johtajuus nousee ihmiskäsityksestä, joka ottaa huomioon hyveen, eli mielen, tahdon ja sydämen vakaan tottumuksen.

Hyveet ovat samoja kuin ne olivat tuhansia vuosia sitten. Hyveet eivät seuraa trendejä tai milloin mitäkin johtajuusoppia. Hyveet synnyttävät luottamusta – koska ne ovat ikuisia – ja luottamus on johtajuuden perusedellytys.

Hyveiden harjoittaminen kehittää luonnetta, ja luonteen kehittämisessä meillä jokaisella on loputtomasti työsarkaa. Luonnetta ei kukaan kehitä huvikseen tai siksi, että luonteen kehittäminen toisi lyhytaikaista tyydytystä tai prestiisiä elämään.

Luonnetta kehitetään, koska on pakko; muuten luonne, kuten laiminlyöty keho, ei toimi kunnolla ja se pysäyttää kasvumme ihmisinä.

Continue reading

Hyvejohtajuus.fi lomailee – palaamme elokuussa!

Blogi hiljenee hetkeksi kesätauolle. Takana on vauhdikas alkuvuosi hyveiden parissa. Kiitos teille lukijoille, että olette olleet mukana matkassa! 

Elokuussa jatkamme taas totuttuun tapaan uusien kolumnien ja vieraskynien siivittämänä kohti syksyä. Toimitukseen voit olla yhteydessä kesätauon aikanakin, jos haluat antaa palautetta, kysyä tai kommentoida. Yhteystiedot löydät yllä olevan välilehden takaa.

Iloista ja aurinkoista kesää!

Kesäistä lukemista, ole hyve!

Helle tuli heinäkuussa. Hyvejohtajuuskin siirtyy lomatauolle. Elokuussa on odotettavissa uusia kirjoituksia ja kolumnisteja!

Hyvejohtajuuden kirjoitukset ovat vuosi vuodelta suositumpia. Tässä kokoelma tämän vuoden luetuimpia tekstejä, joita voi näin kesällä nautiskella hitaasti vaikka laiturin nokassa:

Continue reading

Pelastetaan Duunit!

Hyvejohtajuus.fi:n päätoimittaja Isa Merikallio valmentaa Högfors-nimistä salolaista venttiiliyhtiötä tosielämää kuvaavassa TV-sarjassa Pelastetaan Duunit, joka esitetään YLE TV1:llä alkaen 7.1. klo 20.00. Luvassa yllättäviä käänteitä!

Dokumenttisarjassa kuvataan neljää erilaisten haasteiden kanssa kamppailevaa suomalaista yritystä. Kun tavoitteena on parantaa tulosta ja pelastaa työpaikkoja, varsin usein päädytään ennemmin tai myöhemmin hyveitä ja hyvejohtajuutta koskevien kysymysten äärelle. Onhan lopulta kyse nimenomaan ihmisistä ja siitä, miten he kokevat ja kohtaavat toisensa, niin yritysten sisällä kuin asiakastapaamisissakin. Continue reading

Hyvee joulua ja suurisieluista vuotta 2014!

Kiitos rakkaat lukijat tästä upeasta vuodesta 2013! Se on ollut kaikilla mittareilla mitattuna Hyvejohtajuus-blogin upein vuosi. Sen tekijänä olette olleet te, jotka olette seuranneet, kommentoineet ja jakaneet hyveitä tavoittelevia ja johtajuutta pohdiskelevia kirjoituksia.

Hyvejohtajuus-blogi vetäytyy nyt joulutauolle. Joulurauha jatkuu aina loppiaiseen 6.1.2014 asti, jolloin uusia kirjoituksia on taas odotettavissa.

Continue reading

Alexandre Havard Suomessa 5.12. — Tervetuloa uuden kirjan julkistamistilaisuuteen!

Alexandre Havardin uusin kirja Created for Greatness: The Power of Magnanimity ilmestyy nyt marraskuussa viimein suomeksi Suurisieluisuus: Johtajuus elämänihanteena (Providentia 2013).

Tervetuloa julkistamistilaisuuteen!

Kirjan julkkarit pidetään legendaarisessa Café Aallossa (Helsingin keskustan Akateeminen kirjakauppa, 2. krs) torstaina 5. joulukuuta kl 15.00-16.30.

Mukana itse Alexandre Havard, kirjailija-kouluttaja Isa Merikallio, liikemies Ville Saarikalle ja kansanedustaja Timo Soini. Tilaisuuden juontaa Retoriikan kesäkoulun rehtori Antti Mustakallio.

Tilaisuus on kaikille avoin. Tervetuloa!

Tilaa täältä ennakkoalennushintaan 19,90€ (norm. 24,90€).

Alexandre Havard:

Olen opettanut suurisieluisuutta – johtajille ominaista hyvettä – kymmenen vuoden ajan… Kokemukseni on, että suurisieluisuus herättää intohimoa aina ja kaikkialla. Olen nähnyt, kuinka ihmiset muuttuvat perustavanlaatuisesti, kun he kohtaavat tämän hyveen. Olen myös nähnyt ihmisten pakenevan luentosalista ikään kuin pelkän ajatuksen kauhistuttamina. Suurisieluisuus ei jätä ketään kylmäksi.” (s. 9)

Harvat viimeisten 300 vuoden vaikutusvaltaisimmista johtajista ovat olleet kristittyjä. Ei siksi, että kristityt olisi karkotettu yhteiskunnallisesta elämästä, vaan siksi, että he ovat itse vetäytyneet siitä. Tämä itsekastraatio on jotain täysin ällistyttävää.” (s. 19)

Alexandre Havard on Havard Virtuous Leadership Instituten perustaja. Asuttuaan Ranskassa ja Suomessa, Havard toimii nyt johtajuuuskouluttajana Moskovassa, mistä käsin hän pitää hyvejohtajuus-seminaareja ympäri maailmaa. Havardin kirja Virtuous Leadership (New York, 2007) on käännetty viidelletoista kielelle.

Hyvejohtajuus + Suurisieluisuus: kombotarjous 34,90€ (norm. 44,80€)

Alexandre Havardin uusin kirja Created for Greatness: The Power of Magnanimity ilmestyy nyt marraskuussa viimein suomeksi Suurisieluisuus: Johtajuus elämänihanteena.

Tilaa ennakkohintaan 19,90e
(norm. 24,90e)

Tilaa molemmat kirjat 34,90e
(norm. 44,80e)

Kirjat postitetaan marraskuun 4. viikolla.

Tervetuloa julkistamistilaisuuteen!

Kirjan julkkarit pidetään legendaarisessa Café Aallossa (Helsingin keskustan Akateeminen kirjakauppa, 2. krs) torstaina 5. joulukuuta kl 15.00-16.30. Continue reading

Diktaattorin käsikirja

Juuri julkaistu Diktaattorin käsikirja on kahden Hyvejohtajuus-kolumnistin, Olli-Pekka Vainion ja Katleena Kortesuon, yhteistuotos!

Diktaattorin käsikirja on vaikuttamistaitojen opas, eräänlainen valppaan kansalaisen käsikirja. Siinä nimittäin opastetaan kattavasti siihen, miten meihin vaikutetaan.

Kirja on kirjoitettu satiirisella otteella: lukijaa neuvotaan, kuinka toimia, mikäli mielii diktaattoriksi. Tarjolla on aimo annos retoriikkaa, psykologisia vaikuttamiskeinoja ja opastusta erilaisten viestintäkanavien hyödyntämiseen. Lopullisena tavoitteena on tietenkin maailmanherruus.

Continue reading

Alexandre Havardin uusi kirja Suurisieluisuus nyt suomeksi! Tilaa ennakkona 19,90e (norm. 24,90e)

Alexandre Havardin uusin kirja Created for Greatness: The Power of Magnanimity ilmestyy nyt marraskuussa viimein suomeksi Suurisieluisuus: Johtajuus elämänihanteena.

Tilaa ennakkohintaan
19,90e täältä!

(norm. 24,90e)

Kirjat postitetaan marraskuun 4. viikolla.

Alexandre Havard on Havard Virtuous Leadership Instituten perustaja. Asuttuaan Ranskassa ja Suomessa, Havard toimii nyt johtajuuuskouluttajana Moskovassa, mistä käsin hän pitää hyvejohtajuus-seminaareja ympäri maailmaa. Havardin kirja Virtuous Leadership on käännetty viidelletoista kielelle, mm. suomeksi (Hyvejohtajuus, 2009).

Otteita Suurisieluisuus-kirjasta:

Olen opettanut suurisieluisuutta – johtajille ominaista hyvettä – kymmenen vuoden ajan… Kokemukseni on, että suurisieluisuus herättää intohimoa aina ja kaikkialla. Olen nähnyt, kuinka ihmiset muuttuvat perustavanlaatuisesti, kun he kohtaavat tämän hyveen. Olen myös nähnyt ihmisten pakenevan luentosalista ikään kuin pelkän ajatuksen kauhistuttamina. Suurisieluisuus ei jätä ketään kylmäksi.” (s. 9)

Harvat viimeisten 300 vuoden vaikutusvaltaisimmista johtajista ovat olleet kristittyjä. Ei siksi, että kristityt olisi karkotettu yhteiskunnallisesta elämästä, vaan siksi, että he ovat itse vetäytyneet siitä. Tämä itsekastraatio on jotain täysin ällistyttävää.” (s. 19)

Kirjan julkistamistilaisuus pidetään 5.12. Helsingissä. Mukana mm. Alexandre Havard, Isa Merikallio ja Timo Soini.

Hyvejohtajuus – Tässä uudet kolumnistimme!

Myötäpäivään: Milli, Jason Lepojärvi, Jussi Ruokomäki, Olli-Pekka Vainio, Antti Mustakallio, Katleena Kortesuo, Jussi Kari, Teuvo Toivanen, Santi Martínez, Ville Saarikalle ja Isa Merikallio.

Hyvä kesä, hyvempi syksy. Hyvejohtajuus starttaa 6. julkaisuvuotensa ei vain kolmen uuden kolumnistin vaan myös kahden uuden päätoimittajan voimin! Continue reading

Kesälukemista ilmaiseksi!

Hyvejohtajuus kesälomailee. Palaamme uusin julkaisuin, uusin kolumnistein ja uusin päätoimittajin elokuussa!

Kesälukemiseksi suosittelemme Alexandre Havardin teosta Hyvejohtajuus.

Jos tämän jälkeen vieläkin luetuttaa, tässä viime vuoden TOP-10 suosituinta artikkeliamme:

1. Filosofi Pekka Himasen Sininen kirja on yhtä guggenheimia
2. Pystytkö elämään päivääkään valittamatta?
3. Palautteen antamisen ja vastaanottamisen opas
4. Hyvän puhumisen vallankumous
5. Millaista oikeasti on olla hyväkroppainen ja menestyvä?
6. Minä juon työaikana
7. Lakimiehen tunnustus – lääkäreitä käy kateeksi
8. Unohda Anna ja MeNaiset – tilaa MeKatleenat!
9. Rakastuva keski-ikäinen mies ja muita vitsejä
10. Kuinka opitaan uusi tapa: 18 vinkkiä onnistumiseen

PS. Kaikkien aikojen TOP-50 -lista.

Suorituselämästä merkityselämään

Kuva: Pinja Landén

Hyvejohtajuus-kolumnisti Isa Merikallion kirja Suorituselämästä merkityselämään (2013) on julkaistu!

Teos lupaa – ei vähempää kuin – yhden sanan elämänmuutoksen.

Isa on testannut kirjansa elämänmuutosreseptiään sekä menestyvissä yrityksissä että valmentamilleen johtajille, mutta ennen kaikkea omaan elämäänsä. Kirja on itsensä johtamisen opas monenlaisiin elämäntilanteisiin ja pohjautuu luonnollisesti hyveisiin.

Yhden sanan muutos arkeen sopii erinomaisesti myös äitienpäivälahjaksi!

Tutustu kirjaan täällä.

”Varoitus: kirja saattaa aiheuttaa harha-aistimuksia, joissa liikevaihdon kasvu, suurempi palkkapussi ja seuraavan auton lisävarusteet eivät välttämättä enää olekaan elämän tärkein asia. Myös tyytyväisyyden, mahdollisesti jopa onnellisuuden, tunteita saattaa hiipiä puseroon. Ihmiselle – myös liikkeenjohtajalle – jolle tämä ei kuitenkaan tarkoita kehityksen loppua vaan alkua, suosittelen kirjaa lämpimästi!”
–  Jani Puroranta, toimitusjohtaja, Alekstra Oy

”Isan teos laittoi todella miettimään sitä, miten onnellisuuteen voi pyrkiä eri tavoin ilman jatkuvaa tarvetta asettaa sitä seuraavaa tavoitetta.”
–  Riku Kuusisto, maajohtaja, Specsavers Oy

3000 fanin kunniaksi 50 % alennus!

Suomen suosituin johtamissivusto Hyvejohtajuus.fi ylitti juuri 3000 Facebook-fanin rajapyykin!

 

 

Juhlan kunniaksi Alexandre Havardin kirja Hyvejohtajuus nyt 50% alennuksella!

Tyylikäs, kovakantinen laitos nyt vain 19,50e (norm. 39,00e) alennuskoodilla EBPKC8BK, ja ilmainen postitus kaupan päälle. Tarjous voimassa 10 päivää 25. helmikuuta asti. Tämä tarjous ei toistu!

Tilaa Hyvejohtajuus täältä!

”Suositeltavaa lukemista kaikille johtamisesta kiinnostuneille.” —Leo Stranius
”Hyvejohtajuus on täynnä teräviä oivalluksia.” —Timo Soini
”Hyvejohtajuus on ajaton kirja.” —Sari Essayah

Hyvää uutta vuotta 2013!

Harvinaista herkkua – koko hyvejohtajuustiimi yhtäaikaa Suomessa. Kuvassa oikealta vasemmalle: Antti Mustakallio, vieraileva tähti Nonna Babitzin, Jussi Kari, Markku Lepojärvi, Jussi Ruokomäki, Isa Merikallio, Santi Martínez ja Jason Lepojärvi sekä kuvan ulkopuolella Teuvo Toivanen.

Vietimme Helsingissä upean illan juhlien kulunutta vuotta 2012, joka oli kaikilla mittareilla sivustomme menestyksekkäin vuosi, ja suunnitellen yllätyksiä täynnä olevaa vuotta 2013.

Haluamme kiittää tasokkaita vieraskynäilijöitämme ja Sinua, arvokas lukijamme.

Toivotamme teille jokaiselle oikein hyvää uutta vuotta 2013!

Palaamme uusin julkaisuin maanantaina 7. tammikuuta. Sillä välin tässä lukusuosituksia, vuoden viisi luetuinta artikkelia:

1. Älä valita
2. Palautteen antamisen ja vastaanottamisen opas
3. Minä juon työaikana
4. Tämähän on vallan kieltä: Tapaustutkimus Guggenheim-raportista
5. Niinistö vs. Haavisto: Ratkaiseeko retoriikka?